JAC-freek2
JAKOP AHLBOM COMPANY | VISUAL IDENTITY 

We make
people wonder

Een nieuwe identiteit voor het theater- en mimegezelschap Jakop Ahlbom Company

Uniek theater

Jakop Ahlbom Company is het mimegezelschap van regisseur Jakop Ahlbom. Het gezelschap maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, po√ętische elementen. De vaak woordeloze voorstellingen zijn toegankelijk voor een groot, divers en internationaal publiek.

Unseen-Bart-Grietens-13
Jakop-ahlbom-company-strategie-mandy-cobussen

ART DIRECTION TJAKO DE WEERD | MOTION DESIGN MARK BAKKER

Imagine the unimaginable

We zijn gestart met strategie sessies. Waar staat het gezelschap voor en wat vinden ze belangrijk? Hoe willen ze zichzelf verbeelden?

Na verschillende schetsrondes kwamen we op een grid waarin de typografie het verhaal vertelt van muziek, beweging en ritme. De letters staan symbool voor de individuele acteurs die samen een choreografie doen. Daarnaast weet je niet precies hoe je het logo moet lezen, iets dat vervreemding oproept. 

Typografie wordt gecombineerd met punten in hetzelfde grid als het logo. Samen illustreert de stijl het illusionisme dat in veel van Jakops voorstellingen een grote rol sopeelt. Verschijnen en verdwijnen. Dingen van verschillende kanten bekijken. Zowel fysiek als conceptueel.

JAC-grid
JAC-update-stijl2
JAC_screensaver2
JAC_totebag-gold
b9326790783755.5e20466747c29

Portfolio © 2023 by Mandy Cobussen